I Monako mora da plaća superporez

Izvor: B92, 13.Dec.2013, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Monako mora da plaća "superporez"

Pariz -- Monako neće biti izuzet iz novog poreskog zakona u Francuskoj koji predviđa plaćanje poreza od 75 odsto na godišnju zaradu koja prelazi milion evra.

Autor amandmana novog zakona o porezu Anik Žirarden rekao je da će u ime drzave porez skupljati Francuska liga.

Prvobitno je bilo predviđeno da "superporez" plaćaju samo individualci koji zarađuju više od milion evra godišnje, ali je posle protesta koje je predvodio čuveni glumac Žerar Depardjee, Vlada Francuske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odlučila da i kompanije budu na udaru ovog zakona.

Očekuje se da će 14 od ukupno 20 francuskih prvoligaša biti pogođeno novim zakonom, a pod najvećimn udarom je Pari Sen Žermen koji će, kako se očekuje, morati da plati 20 miliona evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovo je kraj za poreski raj! Monako pod udarom novog zakona Francuske

Izvor: MozzartSport.com, 13.Dec.2013

Monako neće biti izuzet iz novog poreskog zakona u Francuskoj koji predviđa plaćanje poreza od 75 odsto na godišnju zaradu koja prelazi milion evra, odlučio je francuski parlament. Autor amandmana novog zakona o porezu Anik Žirarden rekao je da će u ime države porez skupljati Francuska liga....

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.