Sunčana jesen života za najstarije Senćane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2019, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sunčana jesen života" za najstarije Senćane

U okviru akcije obeležavanja oktobra, meseca posvećenog starim licima, u Senti je održana priredba "Sunčana jesen života". Slogan ovogodišnje kampanje je "Ka jednakosti u starijem dobu".

Starost, kao jesen života, može da bude sunčana. Posebno ako, da bez obzira na to što imate gotovo osamdeset četiri godine, pomažete drugim ljudima kao volonter Crvenog krsta poput Eržebet Varge. Ona je uključena u rad ove humanitarne organizacije od 1955. godine, kada je kao mlada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << medicinska sestra dobila posao u Senti. Na pitanje kako bi mladi trebalo da brinu o svojim bakama i dedama, Eržebet odgovara:

"Kako da brinu, da ih posećuju. Ne treba ništa da rade, samo da nas posećuju, jer stariji ljudi često ostaju sami i potrebno im je da govore sa nekim. Imam veliko društvo, svoje drugarice sa kojima sam radila nekada. Često idemo na kafu, ali posle svako odlazi svojoj kući i "od jutra do sutra" smo same".

Najstariji volonteri dobili su zahvalnice i prigodne poklone, ali najlepša nagrada, kako za njih, tako i za ostale gledaoce, bile su narodne igre koje su izvela deca.

"Priredbu organizujemo tradicionalno za naše najstarije sugrađane, za bake deke. Učesnici su njihovi najmlađi, unuci koji idu u zabavište i školarci. Takođe ima učesnika koji su stariji, ali oni su želeli da obraduju svoje sugrađane i poznanike", kaže Milan Muškinja iz Crvenog krsta "Senta".

Pravo na zdrav život, blagostanje, brigu i pažnju imaju sve generacije, poručuju volonteri senćanskog Crvenog krsta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.