Šulić: Cijena hljeba u Srpskoj može biti maksimalno 1,9 KM

Izvor: Capital.ba, 29.Feb.2024, 14:38

Šulić: Cijena hljeba u Srpskoj može biti maksimalno 1,9 KM

BANJALUKA – Maksimalna cijena hljeba u Republici Srpskoj može biti 1,90 KM, odlučilo je Ministarstvo trgovine i turizma RS. Foto: Capital.ba “S obzirom na to da nismo mogli postići dogovor sa pekarima po pitanju cijene hljeba, Ministarstvo je donijelo odluku da maksimalna cijena hljeba može biti 1,9 KM”, rekao je danas nakon sjednice Vlade RS ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić. Kazao je i da će inspekcija na terenu kontrolisati poštovanje ove mjere. Iz Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << trgovine i turizma RS je saopšteno da je Vlada danas usvojila Odluku o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena na području Republike Srpske, kojom se određuje maksimalna maloprodajna cijena proizvoda „bijeli hljeb težine 600 grama, proizveden od brašna TIP 500“ i iznosi 1,90 КM po komadu. „Privredni subjekti ne mogu vršiti promet navedenog proizvoda po cijeni iznad propisane cijene, ali mogu po cijeni ispod propisane cijene. Inspekcijski nadzor nad primjenom ove odluke vrši Republička uprava za inspekcijske poslove posredstvom republičkog tržišnog inspektora i tržišnog inspektora u jedinicama lokalne samouprave u skladu sa ovlaštenjima propisanim zakonom i propisom kojim se uređuje inspekcijski nadzor“, navedeno je u saopštenju. Namjera Vlade je da na ovaj način utiče na zaštitu životnog standarda najugroženijih kategorija stanovništva, poručili su iz resornog ministarstva. Ovu odluku proizvođači nisu dočekali sa oduševljenjem. „Vlada može da odredi cijenu koju hoće, a na pekarima je da odluče da li će taj hljeb proizvoditi ili ne“, rekao vlasnik preduzeća „Krajina Klas“ Saša Trivić. CAPITAL: Bojana Ninković Чланак Šulić: Cijena hljeba u Srpskoj može biti maksimalno 1,9 KM се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Vlada RS uvela ograničenje: Maksimalna cijena hljeba od 600 grama 1,9 KM

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Feb.2024

BANJALUKA- Vlada Republike Srpske utvrdila je danas da maksimalna maloprodajna cijena bijelog hljeba težine 600 grama proizvedenog od brašna tip 500 bude 1,9 KM, izjavio je ministar trgovine i turizma Srpske Denis Šulić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.