Sukob pred eskalacijom, Kina ima plan za svoje firme

Izvor: B92, 30.Avg.2018, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob pred eskalacijom, Kina ima plan za svoje firme

Peking -- Kineska vlada najavila je nove mere za smanjenje troškova domaćih firmi u pokušaju da podstakne privredni rast u trenutku eskalacije trgovinskog spora sa SAD.

Državni savet Kine je najavio poreske olakšice koje će troškove kompanija smanjiti za više od 45 milijardi juana (6,59 milijardi dolara) u ovoj godini, prenosi državni kineski radio.

"Ukidanje poreza i smanjenje troškova su ključne inicijative u sprovodjenju aktivne fiskalne politike i obezbedjivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stabilne ekonomije", navodi se u saopštenju vlade.

Zvanični Peking je, kako ocenjuje Rojters, počeo da povećava potrošnju u infrastrukturu i da nudi pomoć malim kompanijama, u uslovima "hladjenja" domaće ekonomije i intenziviranja trgovinskih tenzija sa Vašingtonom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.