Suficit sa CEFTA u prva tri meseca

Izvor: S media, 04.Maj.2011, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suficit sa CEFTA u prva tri meseca

Srbija u razmeni sa zemljama CEFTA u suficitu od 279,4 miliona dolara. Region CEFTA je jedno od retkih tržišta sa kojima Srbija ima kontinuirani suficit.

Srbija je u prva tri meseca ove godine ostvarila suficit u razmeni sa zemljama CEFTA od 279,4 miliona dolara, što je rezultat uglavnom izvoza poljoprivrednih proizvoda, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Srbija je u zemlje CEFTA od januara do marta najviše izvozila žitarice, proizvode >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << od njih, razne vrste pića, gvožđe i čelik, a najviše je uvozila struju, gvožđe i čelik, kameni ugalj i obojene metale, kao i povrće i voće.

Izvoz Srbije, za posmatrani period, iznosio je 643,2 miliona dolara, a uvoz 363,8 miliona dolara, što znači da je pokrivenost uvoza izvozom bila 176,8 odsto.

Srbija i CEFTA: Suficit 180 miliona dolara

Suficit Srbije sa CEFTA

Suficit sa zemljama CEFTA 1,36 milijardi dolara

U 2010. godini Srbija je ostvarila suficit u trgovinskoj razmeni sa zemljama CEFTA sporazuma od 1,36 milijardi dolara, što je, takođe, uglavnom bio rezultat izvoza poljoprivrednih proizvoda.

Region CEFTA je jedno od retkih tržišta sa kojima Srbija ima kontinuirani suficit u razmeni, odnosno na koje više izvozi nego što uvozi, i prema učešću u ukupnom izvozu Srbije, to tržište je drugo po značaju, posle tržišta EU.

CEFTA sporazum je sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Albanije, Moldavije i UNMIK-a, u ime Kosova.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suficit u izvozu u region CEFTA-e

Izvor: B&F Online, 04.Maj.2011

Jedno od retkih tržišta sa kojima Srbija ima kontinuirani suficit je region CEFTA, gde je suficit dostigao 279,4 miliona dolara u prvom kvartalu 2011.

Nastavak na B&F Online...

Srbija: Suficit sa CEFTA u prva tri meseca 279,4 miliona dolara

Izvor: Economy.rs, 04.Maj.2011

Srbija je u prva tri meseca ove godine ostvarila suficit u razmeni sa zemljama CEFTA od 279,4 miliona dolara, što je rezultat uglavnom izvoza poljoprivrednih proizvoda, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.