Izvor: B92, 17.Apr.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subvencije za 10.000 pripravnika

Beograd -- Vlada Srbije, Ministarstvo ekonomije i Nacionalna služba za zapošljavanje dodeljivaće subvencije poslodavcima, za zapošljavanje pripravnika na određeno vreme.

Programom zapošljavanja mladih "Prva šansa" predviđa se zapošljavanje i stručno osposobljavanje 10.000 pripravnika. U konkursu koji je objavljen u izdanjima dnevnih novina od petka navodi se da pravo konkursa imaju solventni poslodavci iz privatnog sektora koji redovno uplaćuju poreze i doprinose. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Subvencije na mesečnom nivou iznosiće 20.000, 18.000 i 16.000 dinara po pripravniku u zavisnosti od stepena njegovog obrazovanja i dužine pripravničkog staža.

Obrazac zahteva za dodelu subvencija i detaljne informacije mogu se dobiti u jedinici Nacionalne službe za zapošljavanje ili na sajtu www.nsz.gov.rs.

Konkurs je otvoren od 21. aprila, a zaintresovani poslodavci mogu da podnesu zahtev najkasnije do 20. decembra 2009. odnosno dok se ne popuni kvota.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Subvencije za zapošljavanje pripravnika

Izvor: Mondo, 17.Apr.2009

Vlada Srbije, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i Nacionalna služba za zapošljavanje dodeljivaće subvencije poslodavcima koji budu obezbedili stručno osposobljavanje i zapošljavanje pripravnika na određeno vreme.

Nastavak na Mondo...

Dodela subvencija za 10000 pripravnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2009

BEOGRAD - Ministarstvo ekonomije i Nacionalna služba za zapošljavanje objavili su danas konkurs za poslodavce iz privatnog sektora za dodelu subvencija za zapošljavanje i stručno osposobljavanje 10.000 mladih pripravnika...U privatnim firmama sa obezbeđenim pripravničkim platama, zahvaljujući...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Subvencije za 10.000 pripravnika

Izvor: Blic, 18.Apr.2009, 06:37

Vlada Srbije, Ministarstvo ekonomije i Nacionalna služba za zapošljavanje dodeljivaće subvencije poslodavcima za zapošljavanje pripravnika na određeno vreme. ..Programom zapošljavanja mladih "Prva šansa" predviđa se zapošljavanje i stručno osposobljavanje 10.000 pripravnika...Pravo konkursa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.