Subvencije operaterima za dovođenje stranih turista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2018, 01:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subvencije operaterima za dovođenje stranih turista

Ministarstvo turizma izdvojilo je 60 miliona dinara za subvencionisanje stranih i domaćih operatera koji u 2108. godini dovedu najmanje 15 turista iz inostranstva, piše Blic.

Reč je o meri koja je zaživela 2016. i podrazumevala da će agencija za organizovano turističko putovanje po jednom stranom turisti dobiti 10 evra za tri do pet noćenja, odnosno 15 evra za ostvarivanje šest i više noćenja.

Međutim, nova uredba predviđa veliku novinu, kojom će, pored podrške >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << organizatorima putovanja koji dovode strance, podsticati i domaće turističke agencije koje, kao lokalni partneri, realizuju deo turističkog putovanja turoperatora iz inostranstva.

To praktično znači da lokalci koji organizuju najmanje dve usluge, kao što su izleti, posete muzejima ili nekim ugostiteljskim objektima, iz državne kase po turisti dobijaju pet evra, navodi list.

Blic piše da pilot-projekat 2016. nije dao rezultate, jer se pokazalo da naše agencije nisu dovoljno velike i jake da budu organizatori putovanja strancima.

Tada je država izdvojila milion evra za te namene, ali je operaterima isplaćeno samo 46.000 evra. Samo su dve agencije ispunile uslove i uspele da dobiju povraćaj novca 2016, naveo je list.

Novom uredbom predviđeno je da i domaće agencije, koje su lokalni partneri stranim operaterima koji su doveli više od 15 putnika, za fakultativne usluge - izleti, posete ugostiteljskim objektima, utakmicama i drugo, budu subvencionisane sa pet evra po turisti.

Za subvencije će moći da se prijave samo organizatori turističkih putovanja koji su registrovani u Srbiji i imaju licencu, naveo je list.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nova uredba za podsticaj DOMAĆEG TURIZMA: Država daje pet evra vodičima po strancu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2018

Mera je uvedena kako bi se povećao broj stranih turista..Ministarstvo turizma izdvojilo je 60 miliona dinara za subvencionisanje stranih i domaćih operatera koji u 2018. godini dovedu najmanje 15 turista iz inostranstva...Pročitajte i:..Reč je o meri koja je zaživela 2016. godine, a koja podrazumeva...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.