Subvencije kikindske opštine za zapošljavanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2015, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subvencije kikindske opštine za zapošljavanje

U saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, u okviru programa novog zapošljavanja, iz budžetu kikindske lokalne samouprave izdvojeno je četiri miliona dinara, što su sredstva koja obezbeđuju 20 novih radnih mesta.

Tim povodom, predsednik opštine Kikinda Pavle Markov potpisao je ugovore o dodeli subvencija za otvaranje novih radnih mesta sa predstavnicima 15 privatnih firmi.

Svaki poslodavac mogao je na osnovu subvencije u iznosu od po 200 hiljada dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << po radnom mestu da zaposli maksimalno dva radnika. Obaveza koju preuzima poslodavac je da novi radnici budu u radnom odnosu barem u naredne dve godine.

Ističući da je problem nezaposlenosti jedan od prioriteta kikindske lokalne vlasti, predsednik opštine najavio je konkretne mere koje će, shodno mogućnostima opštinskog budžeta, u narednom periodu biti preduzete.

"Lokalna samouprava je predvidela realizaciju nekoliko programa, čiji je cilj smanjenje nezaposlenosti u opštini Kikinda. To su mere novog zapošljavanja, samozapošljavanja i stručne prakse. Planirano je da opština Kikinda, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, sa šest miliona dinara pomogne programe samozapošljavanja i stručnu praksu kod privatnog poslodavca", dodao je Pavle Markov, predsednik opštine Kikinda.

Sa ukupno 10 miliona dinara, koliko će iz budžeta opštine Kikinda biti izdvojeno za realizaciju programa smanjenja broja nezaposlenih, šansu za radni angažman, program stručne prakse i samozapošljavanja dobiće oko 70-tak nezaposlenih lica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.