Studija javnog prevoza u Banjaluci može, novac ne može

Izvor: Capital.ba, 27.Feb.2024, 13:07

Studija javnog prevoza u Banjaluci može, novac ne može

BANJALUKA – Sa današnjeg zasjedanja Skupštine grada Banjaluka je povučena odluka o subvencijama za javni prevoz putem koje su se trebale finansirati mjere koje su predviđene Studijom o javnom prevozu u Banjaluci. FOTO: Capital Naime, resorna skupštinska Komisija za stambeno komunalne poslove i poslove saobraćaja nije podržala ovu odluku čime se ona automatski povlači sa dnevnog reda. Interesantno je da je ista komisija podržala prateći akt Studiju o javnom prevozu u Banjaluci i ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << će ostati na dnevnom redu. U skupštinskim kuloarima se priča da će odbornici prilikom glasanja najvjerovatnije prihvatiti ovaj dokumenat, pa se postavlja pitanje kako će se mjere iz Studije realizovati ako nije obezbijeđen osnov za finasiranje. Grad Banjaluka je uputio u skupštinsku proceduru set odluka koje se odnose na javni prevoz u Banjaluci. U tom setu je Studija javnog prevoza za Banjaluku, koja predlaže rješenje za nagomilane probleme u ovoj oblasti te odluke koje bi trebale u praksi da pokrenu realizaciju preporuka iz Studije. Studijom je predviđeno smanjenje cijene karata, uvođenje novih polazaka i linija i te troškove je aktuelna administracija planirala pokriti milionskim subvencijama. CAPITAL: V. Popović Чланак Studija javnog prevoza u Banjaluci može, novac ne može се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Pojeftinjenje karata u javnom prevozu u Banjaluci skinuto sa dnevnog reda

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Feb.2024

BANJALUKA - Nadležne komisije jutros nisu podržala tačke subvencije javnog prevoza i Evropske kuće u Banjaluci, kazao je Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluke.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.