Studenti predstavljaju grad turistima

Izvor: S media, 19.Feb.2010, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti predstavljaju grad turistima

Grupa beogradskih studenata udruženih pod imenom “Belgrade Alternative Guide“, nedavno se okupila sa željom da strancima koji posete prestonicu prikaže naš grad na malo drugačiji način - onako kako on izgleda u očima mladih.

Često sam putovao, ali mi se redovno dešavalo da u tim mestima ne stignem da vidim ono što sam zaista želeo. Osnovali smo ovu grupu kao bi svim strancima koji dođu u grad, a posebno onim mlađim, omogućili da vide tačno šta žele, a ne samo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ono što je u prospektima turističkih agencija. Želja nam je da pored pomoći turistima i upoznamo nove ljude, tako da ovo nećemo naplaćivati mlađima od 26 godina, dok će stariji verovatno plaćati manju sumu novca - kaže Aleksandar Kebara (22), jedan od članova “BAG”-a.

U grupi se nalazi deset studenata, a stranci im se uglavnom javljaju preko preporuke ili internet stranice www.belgradealtguide.com

"Kad stupimo u kontakt sa ljudima uzmemo im osnovne podatke i pitamo ih šta ih zanima. Ako im je cilj putovanja provod onda ih vodimo po žurkama, ako ih zanima umetnost pokazaćemo im galerije, ali sve to kombinovano sa srpskim običajima. Recimo, sad nam dolazi jedan momak iz Londona koga ćemo odvesti kod nekog od nas kući da proba sarmu, dok nam je bio i jedan novinar iz Češke kome pomažemo da dođe do intervjua sa gradskim čelnicima. Takođe, javljali su nam se i Brazilci, Rusi, Norvežani",kaže Kebara.

Prvo javno predstavljanje grupa “Belgrade alternative guide imaće večeras sa početkom u 20 časova u KC “Grad”.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Studenti predstavljaju grad turistima

Izvor: Blic, 19.Feb.2010

Grupa beogradskih studenata udruženih pod imenom “Belgrade Alternative Guide“, nedavno se okupila sa željom da strancima koji posete prestonicu prikaže naš grad na malo drugačiji način - onako kako on izgleda u očima mladih...- Često sam putovao, ali mi se redovno dešavalo da u tim mestima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.