Izvor: B92, 10.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Struja skuplja za 15 odsto

Beograd -- Vlada Srbije odobrila poskupljenje struje u Srbiji od 15. maja u proseku za 15 odsto.

To znači da će kilovat čas koštati oko četiri dinara. Ministar rudarstva i energetike Radomir Naumov je na konferenciji za novinare posle sednice vlade kazao da je poskupljenje bilo neophodno, kako bi se obezbedila sigurnost snabdevanja i podsetio da je cena poslednji put povećana aprila prošle godine. Elektroprivreda Srbije tražila je od vlade saglasnost da struja poskupi u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proseku za 21,5 odsto, a za domaćinstva oko 15 odsto.

Vlada je ranije najavljivala da struja neće poskupeti pre 1. juna, kada bi trebalo da stupi na snagu novi tarifni sistem i cene obračunate na osnovu nove metodologije Agencije za energetiku.

EPS, međutim, još nije uradio obračun troškova po novoj metodologiji.

Kilovatsat struje trenutno košta oko 4,2 evrocenta, a poslednja promena cene bila je 1. aprila prošle godine, kada je električna energija u proseku poskupela oko 12 odsto za građane i oko 20 odsto za privredu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.