Struja skuplja za 12 odsto

Izvor: Studio B, 31.Jul.2015, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Struja skuplja za 12 odsto

U Srbiji će od subote struja biti skuplja za 12 odsto. Prosecan mesečni racun za struju od oko 2.500 dinara, nakon ovog poskupljenja, građani će plaćati za oko 300 dinara više.

U okviru poskupljenja od 12 odsto, povećanje regulisane cene struje iznosiće u proseku 4,5 odsto, a ostatak se odnosi na akcizu na električnu energiju, koja se uvodi, i koja će iznositi 7,5 odsto.

Do poskupljenja struje je došlo posle dogovora Vlade Srbije i Medunarodnog monetarnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << fonda, kojim je predvidjeno da je to neophodno da bi cena tog energenta u narednom periodu dostigla tržišni nivo.

EPS je ranije saopštio da će i pored najnovijeg poskupljenja, cena elektricne energije za domaćinstva u Srbiji i dalje biti najniža u regionu i Evropi.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Struja od sutra skuplja za 12 odsto

Izvor: Kamatica.com, 31.Jul.2015

U Srbiji će od sutra struja biti skuplja za 12 odsto.Prosecan mesečni racun za struju od oko 2.500 dinara, nakon ovog poskupljenja, građani će plaćati za oko 300 dinara više...U okviru poskupljenja od 12 odsto, povećanje regulisane cene struje iznosiće u proseku 4,5 odsto, a ostatak se odnosi...

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.