Strategija predvidja zapošljavanje 180.000 ljudi

Izvor: Beta, 16.Apr.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strategija predvidja zapošljavanje 180.000 ljudi

BEOGRAD, 16. aprila 2015. (Beta) - Strategija za podršku razvoja malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i konkurentnosti 2015-2020. predvidja zapošljavanje 150.000 do 180.000 ljudi, izjavio je ministar privrede Srbije Željko Sertić.

On je za novi broj Nedeljnika rekao da su prvi put postavljeni realni ciljevi Strategije, za razliku od ranijih strategija koje su bile "spiskovi lepih želja".

Nedavno usvojena Strategija se, kako je rekao, odnosi na celu privredu, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << sektor MSP obuhvata 99,8 odsto svih privrednih subjekata i zapošljava dve trećine radne snage u srpskoj ekonomiji.

Strategija za ovu godinu predvidja promenu Zakona o privrednim društvima, radi lakšeg poslovanja i jednostavnije organizacije i registracije privrednih subjekata, a plan je da se broj registrovanih preduzeća poveća za oko 35.000, naveo je Sertić.

Tokom ove i naredne godine predvidjene su i izmene Zakona o stečaju, čiji je cilj da se stečaj pojednostavi i skrati na manje od godinu dana.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.