Stranka Zelenskog: Sami smo, zato je zatražio pregovore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2022, 16:59

Stranka Zelenskog: Sami smo, zato je zatražio pregovore

Stranka Sluga naroda ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog saopštila je da je on zatražio pregovore sa Rusijom zato što Ukrajinci sami brane svoju zemlju.

Predstavnica te stranke Jelena Šuljak navela je da Sluga naroda do danas ne vidi korake Zapada koji bi Rusiju mogli naterati da stane - zatvaranje neba, isključenje Rusije iz SVIFT-a, naftni embargo i zaustavljanje izvoza iz Rusije, prenosi agencija UNIAN.

"Ali Zapad to ne radi. Da, uveli su nove sankcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rusiji. Ali to nije dovoljno. Mi sami branimo svoju zemlju", navedeno je u saopštenju objavljenom na Telegramu.

Dodaje se da je očigledno da je neophodno odmah prekinuti rat i da je Zelenski, između ostalog, zato predložio pregovore.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pozvao je danas ruskog predsednika Vladimira Putina na pregovore.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je da je Putin spreman da pošalje rusku delegaciju u Minsk na pregovore sa Ukrajinom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.