Strana ulaganja zaposlila Vojvođane

Izvor: B92, 08.Okt.2010, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strana ulaganja zaposlila Vojvođane

Beograd -- Zahvaljujući 11 grinfild investicijma, nezaposlenost u Sremskoj Mitrovici manja je za 30 odsto. Od 2006 godine zaposleno je više od 2500 ljudi.

Prema rečima gradonačelnika Sremske Mitrovice Branisalava Nedimovića, U 2006. godini, bilo je 9.000 nezaposlenih, sada ih ima oko 6.700, a mnogi su posao pronašli zahvaljujući upravo novim investicijama.

"Najveća kompanija koja ovde posluje je američka kompanija Giton koja zapošljava oko 1.000 osoba. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << To je jedna od najvećih 'grinfild' ivesticija u Srbiji", ukazao je on, napomenuvši da je za ovaj grad, u ovom trenutku najvažnije otvaranje novih proizvodnih pogona.

Neke od kompanija koje posluju u Sremskoj Mitrovici su i austrijski "Moler", koji se bavi proizvodnjom elektroinstalacione opreme, "Metakfer stil mil" iz Velike Britanije i "Mitsidis point" sa Kipra, proizvodjač testenine.

On je naglasio dobru saradnju sa Agencijom za strana ulaganja, zahvaljujući kojoj je došlo dosta investicija i dodao da i lokalna samouprava, kako bi privukla investitore, aktivno radi na prezentaciji industrijskih zona.

U Sremskoj Mitrovici se nekada samo tri hektara zemljišta moglo ponuditi investitorima, a gradonačelnik kaže da je pored uredjenja industrijskihg zona posebna pažnja "poklonjena" proceduri izdavanja dozvola, koja je značajno ubrzana.

"Formirana je Kancelarija za upravljenje ekonomskim razvojem koja pruža podršku investitorima. Na njima je da posle kupovine zemljišta samo izvedu projekat, a sve saglsnosti prikupljamo mi", naveo je Nedimović.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice je zaključio da je to jedan od načina da se stvori pogodno poslovno okruženje, privuku i zadrže investitori.

Sremska Mitrovica je jedan od najstarijih gradova u Evropi koji je nekoliko puta menjao ne samo ime, već i "fizionomiju" dok nije postao savremen, lepo uredjen industrijski grad.

Pratite specijal: NIS na berzi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.