Izvor: B92, 27.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajkači o firmi "Vojin Popović"

Novi Pazar -- Štrajkači novopazarskog preduzeća "Vojin Popović" koji se protive stečaju traže nov način privatizacije.

Oni su zatražili danas od lokalnih i republičkih vlasti da se u ovoj firmi primeni princip po kojem su privatizovani "Beko" i Robne kuće "Beograd". Jedan od štrajkača, Muhamed Đerlek, rekao je na konferenciji za novinare da bi radnici prihvatili da se zajednički pronađe strateški partner, a zaposlenima isplate otpremnine.

On je ponovio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i optužbe da je stečaj preduzeća "režiran" od strane lokalne samouprave, Agencije za privatizaciju i Trgovinskog suda u Kraljevu, i dodao da Holding i četiri dela preduzeća vrede "daleko" više od 714 miliona dinara, koliko su procenjeni gubici ove firme.

"Agencija za privatizaciju je delimično i na neki način u dopisu novopazarskoj opštini u kojem konstatuje da niko nije podneo Plan reorganizacije preduzeća priznala tu režiju", rekao je Đerlek.

Vršilac dužnosti načelnika za privredu novopazarske opštine Jasmina Curić rekla je agenciji Beta da "nije upoznata sa takvim dopisom, ali i da je opština to pismo dobila, zakon ne obavezuje opštine da prave planove reorganizacije preduzeća".

Stečaj Holdinga "Vojin Popović" proglašen je oktobra 2005. godine. Tridesetak radnika ovog preduzeća stupili su nekoliko meseci kasnije u štrajk.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.