Izvor: B92, 13.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk ustanova socijalne zaštite

Kragujevac -- Sindikat zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite Srbije proglasio je štrajk zbog zarada.

Predsednik tog sindikata Veselin Mujović rekao je Fonetu da je štrajk proglašen u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika. On je rekao da je osnovni razlog za proglašenje štrajka nezadovoljstvo zaradama radnika koje su 20 odsto niže u odnosu na ostale zdravstvene radnike u Srbiji.

Nije logično da Fond zdravstvenog osiguranja, koji finansira zdravstvenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i socijalnu zaštitu, za isti posao daje zaradu koja se razlikuje za čitavih 20 odsto. Zbog toga mi tražimo povećanje plata za naše zdravstvene radnike za 20 odsto, rekao je Mujović.

On je dodao da će zaposleni u ustanovama zdravstvene zaštite ispoštovati minimum procesa rada i obavljati samo one poslove koji su neophodni da ne ugroze bezbednost, zdravlje i život korisnika i ne nanesu meterijalnu štetu ustanovama.

Prema njegovim navodima, u štrajk su juče i danas stupiili zaposleni u 30 ustanova za smeštaj korisnika - gerontološki centri, domovi za decu i omladinu i ustanove za ometene u razvoju, u kojima radi oko 3.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.