Izvor: B92, 28.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk upozorenja rudara

Beograd -- Zaposleni u Javnom preduzeću za podzemnu eksploataciju uglja jutros su pre silaska u jamu održali jednočasovni štrajk upozorenja.

Oni zahtevaju od uprave i nadležnih ministarstava da reše njihove egzistencijalne probleme - neisplaćene doprinose. Rudari su najavili da će štrajk održati i druga i treća smena i danas i sutra, a ako niko ne prihvati pregovore, zaposleni će 1. avgusta doći u Beograd i protestovati ispred zgrade srpske vlade.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sindikata i Štrajkačkog odbora Raka Miletić objasnio je za B92 razloge protesta rudara: "Tu su neuplaćeni doprinosi, zbog čega radnici ne mogu u penziju, a imamo i veliki broj invalida rada, koji ne mogu dobiju razliku. I ovih 30 dana radnici koji su na bolovanju i na povredi ne dobijaju isto nikakva primanja, tako da je veliko nezadovoljstvo i zbog toga. Doprinosi nisu uplaćeni prošle godine oko deset meseci i ove godine od januara do maja."

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije zakazalo je za sutra sa Štrajkačkim odborom rudara Srbije sastanak na kojem će se razgovarati o zahtevima rudara, rečeno je agenciji Beta u tom ministarstvu. Kako je najavljeno, tom sastanku prisustvovaće i predstavnici ministarstava finansija i rada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.