Izvor: B92, 07.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stop licitaciji državne zemlje"

Novi Sad -- Kompanija MK komerc apelovala na nadležne da zaustave licitaciju i davanje u zakup državne zemlje koju obrađuju preduzeća.

Novosadska kompanija dodaje da će u suprotnom biti primorana da smanji broj radnika u firmama u kojima nakon licitacija dođe do smanjenja broja hektara. U saopštenju MK komerca se navodi da je razlog za moguće smanjenje radnika to što će u takvim uslovima biti ekonomski neodrživ dalji poslovni razvoj preduzeća, kao i da je učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << MK komerca u procesu privatizacije dovedeno u pitanje.

Kako ističu u MK komercu, "licitacijom te zemlje remeti se normalno poslovanje preduzeća koje je zasnovano na obradi velikih površina, uz znatno smanjene troškove proizvodnje, a maksimalne učinke".

"Oni koji sada nerealno visoko licitiraju cenu zakupa državne zemlje, suočavaju se sa nemogućnošću da na njoj profitabilno i konkurentno posluju i s rizikom da zemlja propadne", piše u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.