Stop duginim bojama: Modni gigant zabranio ove simbole na odeći

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 15:54

Stop duginim bojama: Modni gigant zabranio ove simbole na odeći

Ankara -- Turski gigant Waikiki zabranio je upotrebu duga, jednoroga i drugih simbola povezanih sa LGBT+ zajednicom na njihovoj odeći.

Menadžment firme LC Waikiki, prenose lokalni mediji, poslao je mejl zaposlenima s nizom slika vezanih za LGBT+ zajednicu koji se koriste u toku juna, meseca ponosa – od figura "nalik" LGBT+ ljudima do duge s porukom da "nikada ne smeju da se koriste".

Takođe su od zaposlenih tražili da "smanje broj boja" koje se koriste u njihovim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << linijama.

Uprava LC Waikikija, prema mejlu, bila je "uznemirena" vidljivošću koju je LGBT+ zajednica imala u toku meseca ponosa, prenosi lgbti.ba.

Turske vlasti već nekoliko godina zabranjuju parade ponosa, često se pozivajući na pitanje sigurnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.