Stonoteniserke Novog Sada odbranile titulu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2019, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stonoteniserke Novog Sada odbranile titulu

Stonoteniserke Novog Sada dominatno su osvojile novu šampionsku titulu, pošto su u finalnoj seriji plej ofa Superlige Srbije dva puta slavile nad Obilićem iz Novog Kneževca. U prvom susretu u Novom Sadu bilo je 4:1, a u drugom u Banji Kanjiža 4:0.

Tako su Novosadjanke osvojile četvrtu titulu u poslednjih šest godina, a ovu poslednju sa impresivnim skorom, pošto su u 21 meču slavile isto toliko puta, a nijedan protivnički tim nije uzeo više od jednog poena po meču. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Ujedno, stonoteniserke Novog Sada su pobrojale sve moguće pojedinačne državne titule, kako u singlu, dublu i u miksu, tako i na Top 12 turniru.

"Fantastična sezona. Naklon mojim devojkama koje su uspele da održe visoku formu gotovo celu sezonu. Podsetiću da osim nastupa za klub, imale su brojne medjunarodne izazove za reprezentaciju. Izabela Lupulesku i Sabina Šurjan, iako samo što su zašle u seniorsku konkurenciju, ušle su na poslednjem planetarnom prvenstvu medju 64 najboljih na svetu. Šurjanova je prošlu godinu završila kao najbolja juniorka Evrope, a timski bila je četvrta u Argentini u Buenas Arijesu. Izabela je izborila Evropske igre i u ozbiljnom je programu gde vija kvotu za Igre u Tokiju", sija od zadovoljstva trener Slobodan Stojanov.

STK Novi Sad je od prošle godine jači za bivšu rusku reprezentativku Zoju Novikovu iz Sankt Petersburga.

"Zoja je našem izuzetno mladom timu donela stabilnost i rasterećenost u smislu nekog pritiska, odnosno imperativa pobeda. Naravno da je Novi Sad u takvom sastavu uvek favorit na domaćoj sceni, ali moram podsetiti da mi imamo jedan od najmladjih sastava gde naše devojke imaju tek 18 ili 19 godina", nastavio je Stojanov.

On se osvrnuo i na odlazak najbolje igračice Superlige, koja će od sledeće sezone nositi dres madjarskog Budiarešija.

"S jedne strane, meni je žao što Sabina Šurjan, sa tek napunjenih 19 godina, ide u inostranstvo. Ona je u juniorskoj konkurenciji zadivila svet, zahvaljujući dobrom radu u klubu i u nacionalnom centru koji imamo u Novom Sadu i zato smatram da je trebala ostati još koju godinu i onda sa još većim rejtingom otići u neki evropski klub. Takodje, njenim ostankom bi klub Novi Sad mogao napasti čak i završni turnir Kupa Evrope. Međutim, Sabina je jako važna za državni tim, tako da će svakako ostati sa nama u trenažnom radu, što je krucijalno za njenu dalju karijeru. Što se tiče kluba i kako će se nadomestiti njen odlazak, u to se ne brinem. Tijana Jokić već je pokazala da se na nju ozbiljno može računati. Svesno smo je gurnuli u vatru u završnici ove sezone i ispostavilo se da je baš ona donela šampionsku partiju, odnosno poslednji poen u finalu za titulu. Takođe, prvom timu priključujemo 15-ogodišnju Radmilu Tominjak, koja je prošle godine igrala kadetski Top 10 Evrope, a samo što je ušla juniorsku konkurenciju. U klubu se zaista planski radi i to je ono što je važno, zadržati sistem pravih vrednosti i onda ne treba sumnjati u rezultate", završio je Stojanov.

Nakon godinu dana pauze, stonoteniserke Novog Sada se vraćaju u evropsko klupsko nadmetanje u koje su se nasmetale pet godina u nizu. O tome govori predsednik kluba Dan Fracile.

"Za Ligu šampiona nemamo tim jer u tom takmičenju bez Kineskinje nemate šta da tražite. Mi smo pre tri godine ušli medju 12 najboljih u Kupu Evrope i izgubili na jednu loptu od turskog šampiona. Tada je Sabina Šurjan imala 16 godina i bili smo jedini tim sa domaćim igračicama u Evropi. Sada imamo Ruskinju Novikovu, istini za volju i dalje medju najmladjim timovima u Evropi, ali smatram da je Kup Evrope pravo merilo za nas i da možemo mnogo. Prijavili smo se za domaćinstvo u grupnoj fazi. Evropska federacija vrlo dobro zna naše organizacione kapacitete za šta smo više puta pohvaljeni i nije nemoguće da ponovo gledamo evropski stonoteniski spektakl na Spensu", završio je Fracile.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.