Što hitnije privatizovati NIS

Izvor: B92, 30.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Što hitnije privatizovati NIS"

Milan Parivodić (FoNet)

Beograd -- Savetnik premijera za ekonomiju Milan Parivodić kaže da država trpi velike gubitke zbog toga što NIS nije restrukturiran.

"Svake godine trpimo velike gubitke u ubiranju poreza zbog toga što NIS nije restruktuiran i kontrolisan od strane vlasnika privartnog kapitala", rekao je Parivodić u intervjuu Blicu. On je kazao da se gubici od nerestrukturiranja NIS-a na godišnjem nivou mere cifrom od najmanje 100 do 200 miliona evra. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Istakavši da je privatizacija NIS-a od posebnog značaja za Srbiju, Parivodić je rekao da u vladi postoje razmimoilaženja oko toga kako je sprovesti.

"Lično mislim da NIS treba privatizovati u procentu između 49 i 51 odsto, koji je relevantan za ozbiljne partnere. Mali udeli su nedovoljno interesantni ozbiljnim petrolejskim kompanijama", kazao je on.

Parivodić smatra da je najvažnije da se privatizacija što pre sprovede, bez obzira na to da li će se prodavati 25 odsto akcija i pravo na dokapitalizaciju do 37 odsto, ili većinski paket od 51 odsto.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.