Stiže sekač

Izvor: B92, 13.Avg.2023, 15:22

Stiže "sekač"

Rusija će uskoro proizvesti bespilotno oklopno vozilo "Zubilo" za jurišne jedinice.

To su saopštili Sputnjiku u pres službi kompanije sagovornici iz fabrike Remidzelj, proizvođača oklopnih vozila.

"Ove godine će na našem štandu na forumu ‘Armija’ premijerno biti prikazano oklopno vozilo ‘Titan’ za specijalne snage i bespilotno vozilo sa zvučnim nazivom ‘Zubilo’ (sekač)", rekli su sagovornici.

Druge funkcije se odnose na snabdevanje municijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << transport tereta i ranjenika i punjenje radio stanica i kvadrokoptera.

"Titan" je vozilo koje će štiti vazdušno-dedsantne jedinice, obaveštajne i specijalne jedinice.

Fabrika Remidzelj je osnovana 1978. godine u gradu Naberežni Čelni u Tatarstanu. Kompanija proizvodi oklopne automobile Tajfun, Tornado i Vistrel.

Međunarodni vojno-tehnički forum "Armija-2023" će se održati 14-20. avgusta u kongresno-izložbenom prostoru Patriot, na poligonu Alabino u Moskovskoj oblasti i aerodromu Kubinka.

Učešće su potvrdile vojne delegacije iz više od 60 država. U okviru naučnog programa foruma će biti održano više od 300 događaja na temu razvoja oružanih snaga, odbrambeno-industrijskog kompleksa Rusije i međunarodne vojno-tehničke saradnje.

Forum će 15-17. avgusta biti otvoren za eksperte, inostrane delegacije i za održavanje naučnih događaja, dok će javnost moći da poseti forum 18-20. avgusta. RIA Novosti su medijski pokrovitelj foruma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.