Stiže investitor za Beograd na vodi

Izvor: BKTV News, 09.Jan.2014, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže investitor za Beograd na vodi

Direktor kompanije “Emar propertiz” iz UAE, Mohamed al Abar, spreman je da investira 3,1 milijardi dolara u projekat “Beograd na Vodi”, kaže Aleksandar Vučić.

Biznismen svetskog glasa Muhamed al Abar trebalo bi da 12. januara poseti Beograd gde će sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarati o ulaganju u projekat “Beograd na vodi”, piše “Novi magazin”.
Vučić je u intervjuu “Novom magazinu” kazao da je Al Abar spreman >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da uloži 3,1 milijardi dolara u ovaj projekat.
“Njegov idejni plan je da počistimo sve odatle, da to bude jedini zadatak Srbije, on obezbeđuje tri milijarde i sto miliona dolara za izgradnju svega; onda treba da vidimo kako ćemo i mi onda da se naplatimo prodajom toga kad se završi. To sve posle menja”, kazao je Vučić “Novom magazinu”.
Muhamed al Abar je direktor kompanije “Emar propertiz” (Emaar properties) iz Dubaija, koja je najveća kompanija za razvoj nekretnina u regionu Persijskog zaliva. Njihov najpoznatiji projekat je impresivna kula Burž Kalifa u Dubaiju, koja je trenutno najviša zgrada na svetu.
Al Abar je bio deo delegacije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koju je predviodio princ prestolonaslednik šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan, a koja je 12. decembra posetila našu zemlju. Tom prilokom se razgovaralo o realizaciji više projekata, a između ostalih i o “Beogradu na vodi”.
Predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali izjavio je da je plan da se projekat realizuje po fazama, a prema njegovim rečima, prva faza, koja podrazumeva izgradnju velikog tržnog centra, mogla bi da počne već krajem ove godine.
Izvor: Novi Magazin
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.