Stiglo 300 zahteva da se olakša otplata duga u švajcarcima

Izvor: GdeInvestirati.com, 17.Maj.2015, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiglo 300 zahteva da se olakša otplata duga u švajcarcima

BEOGRAD - Vršilac dužnosti direktora Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) Maja Kosovčević izjavila je da je u NKOSK do sada stiglo 300 zahteva građana zaduženih u švajcarskim francima, da im se, primenom nekog od modela koje je propisala Narodna banka Srbije, olakša otplata rata.

"Prošlo je mesec dana od kako banke dostavljaju zahteve u vezi primene odluke NBS za korisnike kredita u švajcarcima. Primili smo i obradili do sada ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << 300 zahteva građana, a prvi uzorak pokazuje da su građani pođednako zainteresovani za sva četiri modela"”, rekla je Kosovčević.

U početku, kako je kazala, veći broj građana je bio zainteresovan za konverziju i prelazak u evro, ali je sada sve više onih koji su zainteresovani za model umanjenja mesečne rate za 20 odsto i za umanjenje kamate za jedan procentni poen.

Kosovčević je podsetila da je NKOSK, one koji se odlučuju da primene neki od ponuđenih modela, oslobodila svih dodatnih troškova i savetovala građane da odaberu jedan od četiri modela.

"Naš savet je da preuzmu ponude banaka i razmotre pogodnosti koje su propisane odlukom NBS, a pored toga neke banke nude i dodatne pogodnosti. Trebalo bi da sve to sagledaju i da se odluče za model koji im u ovom momentu najviše odgovara", rekla je Kosovčevićeva.

NBS je propisala da se zaduženima u švajcarskoj valuti ponude četiri modela.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.