Stigao prvi direktan teretni voz iz Ljubljane u Beograd

Izvor: B92, 01.Mar.2018, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigao prvi direktan teretni voz iz Ljubljane u Beograd

Prvi direktan teretni voz između Slovenije i Srbije, pod nazivom Sava Expres s, koji u svom sastavu ima 18 vagona, stigao je danas u ranžirnu stanicu Beograd.

Iz stanice Beograd je, takođe, danas otpremljen voz za Ljubljanu sa osam vagona, kome će u stanici Šid biti priključeno još 13 vagona, navodi se u saopštenju.

Prema važećem redu vožnje, Sava Expres s će iz Ljubljane saobraćati ponedeljkom, sredom i subotom, a iz Beograda ponedeljkom, četvrtkom i subotom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Prvi direktan voz između Slovenije i Srbije najavljen je na regionalnom skupu direktora železničkih prevoznika u robnom saobraćaju, održanog u Portorožu, 6. i 7. februara.

Ovaj novi projekat, svojim postojećim i budućim klijentima nudi pouzdane redovne veze, kraće tranzitno vreme i veći kvalitet celokupne usluge, a samim tim omogućava da države Evropske unije budu bolje povezane sa Srbijom i drugim državama u regionu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.