Stefanović: 600.000 dolara naših para za promociju Privredne komore po Americi

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Nov.2019, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: 600.000 dolara naših para za promociju Privredne komore po Americi

Za promociju Privredne komore Srbije u SAD potrošeno je 600.000 dolara, izjavio je danas zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, Borko Stefanović.

"Privredna komora Srbije podstaknuta uspešnom saradnjom sa nemačkom firmom 'Spektra' na organizovanom odvođenju naših medicinskih radnika u Nemačku, odlučila je da sklopi sumnjivi lobistički ugovor s firmom iz SAD koja je se zove 'York Town Solutions'. Za taj ugovor je Privredna komora Srbije platila 600.000 dolara godišnje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za promociju Privredne komore u Americi", piše u izjavi Stefanovića.

Napomenuo je da je Danijel Vajdić na čelu te lobističke firme iz Amerike koja gotovo isključivo ima klijente iz Ukrajine.

"Firmu je formirao 2017. godine, to je mala lobistička firma s malim brojem klijenata, mahom iz Ukrajine, plus jedna politička partija iz Libije. I zamislite vi: ta lobistička firma sada predstavlja Privrednu komoru Srbije i Srbiju na američkom tržištu, za 600.000 dolara naših para.To je kriminal i to će Specijalni tužilac istraživati kada se pravda vrati u Srbiju", rekao je Stefanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Za promociju Privredne komore u Americi dato 600.000 dolara

Izvor: Radio 021, 17.Nov.2019

Za promociju Privredne komore Srbije u SAD potrošeno je 600.000 dolara, izjavio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, Borko Stefanović..."Privredna komora Srbije, podstaknuta uspešnom saradnjom sa nemačkom firmom 'Spektra' na organizovanom odvođenju naših medicinskih radnika u Nemačku,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.