Statis preuzeo udio Universal Capital banke za 1,37 miliona eura

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Jan.2018, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Statis preuzeo udio Universal Capital banke za 1,37 miliona eura

PODGORICA - Na Montenegroberzi je u četrvtak prodata petina ili 3,6 miliona akcija Universal Capital banke, za 1,37 miliona eura.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, akcije je kupio vlasnik banke Petros Statis od partnera iz Azerbejdžana. Cijena po akciji je oborena za blizu 87 odsto, na 38 centi, a nominalna je 51 cent.

Odbor direktora Montenegroberze je prije tri dana skinuo cjenovno ograničenje za akcije Universal capital banke koje važi od četvrtka do ponedjeljka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << />
U prošloj godini akcijama te banke nije se trgovalo.

Iz berze su tom prilikom objasnili da su postupali po zahtjevu ovlašćenog učesnika na tržištu.

„Odbor direktora je ocijenio neophonost ukidanja cjenovnog ograničenja na period od tri radna dana, počev od četvrtka, u cilju omogućavanja sklapanja transakcija sa akcijama emitenta Universal capital banke Podgorica", kazali su iz Montenegroberze.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.