Start ap programi za mlade poljoprivrednike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2018, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Start ap programi za mlade poljoprivrednike

Od ove godine uz evropski novac iz IPARD programa, mladi poljoprivrednici imaju mogućnost da kroz startap program pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, za šta je izdvojeno 200 miliona dinara, kokurišu između ostalog i za nabavku priključne poljomehanizacije, za šta postoji i najveći interes, rekao je na tradicionalnoj manifestaciji "SPIT" u Kaću resorni sektratar Vuk Radojević naglasivši da bez moderme mehanizacije nema ekonomične  proizvodnje. 

Nakon žetve, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na smotri poljoprivrede, industrije i trgovine, poljoprivrednici na jednom mestu mogu da vide u radu savremene  mašine i priključnu mehanizaciju. Ono što je bilo primetno jeste veliki broj mladih poljoprivrednika koji su već prošle godine koristili podsticajna sredstva pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu za nabavku nove mehanizacije.

“Nabavili smo priključnu mehanizaciju i ove godine smo hteli ali konkurs se odnosi samo na gazdinstva koja su registrovana u 2018. Godini”, rekao je Miloš Petrović iz Senta.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu rekao je da se konkurs za mlade poljoprivrednike odnosi samo na registrovana gazdinsta od ove godine, kako bi se što veći broj mladih zainteresovao za poljoprivrednu proizvodnju. Mnogi mladi odlučuju se za Poljoprivredni fakultet, kako bi znanje iskoristili svojim u porodičnim gazdinstvima.

“Planiram da se vratim na selo kako bih pomogla roditeljima, a ove manifestacije mnogo znače jer možemo na licu mesta da vidimo mašine u radu”, izjavila je Ivona Struhar  student Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

Na manifestaciji koja je održana u ataru Kaća izloženo je 140 savremenih poljoprivrednih mašina i opreme.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.