Izvor: Blic, 26.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari kurs, ali nova taksa

Stari kurs, ali nova taksa

BEOGRAD Jugoslovenska vlada je juče zaključila da ostaje pri opredeljenju da se ne izvrši devalvacija dinara i da zvanični kurs ostane na istom nivou, saopštilo je Savezno minstarstvo za informisanje.

'U cilju podsticanja domaće proizvodnje, na sirovine, repromaterijal, opremu i rezervne delove za tekuće i investiciono održavanje opreme carina će biti obračunavana po zvaničnom kursu', odlučila je vlada. Za robu široke potrošnje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uključujući automobile i naftne derivate, pored carine obračunate po postojećim propisima, odlučeno je da se uvede posebna dinarska taksa u iznosu od 2,33 puta obračunatih carinskih dažbina, navodi se u saopštenju. Vlada je utvrdila i novu carinsku osnovicu za uvoz derivata nafte, koja je utvrđena na nivou berzanski cena ovih prozvoda.

Savezna vlada i vlada narodnog jedinstva intezivno rade na merama za inteziviranje proizvodnje. Ono što je do sada bio naš stav jeste da korekcija kursa nije neophodna izjavio je juče Nikola Šainović, potpredsednik Vlade SRJ, odgovarajući na pitanje novinara da li će uskoro uslediti devalvacija dinara. BETA DBV

Privreda između dve crne liste Za uvoz roba široke potrošnje, automobile i derivate

Stari kurs, ali nova taksa

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.