Stanovi za pripadnike snaga bezbednosti za 82 evra mesečno

Izvor: B92, 25.Feb.2020, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanovi za pripadnike snaga bezbednosti za 82 evra mesečno

Kraljevo -- Radovi na izgradnji stanova za zaposlene na poslovima bezbednosti, u Voćarevim livadama u Ribnici, odvijaju se prema planu.

Radovi su započeti u aprilu prošle godine. U prve dve godine biće izgrađeno 214 stanova, od planiranih 946 stanova ukupno.

"Ovo je odlična vest za sve pripadnike Policijske uprave u Kraljevu, kraljevačkog odreda Žandarmerije, Druge brigade Kopnene vojske, sudske straže, Okružnog zatvora - da će njihovi zaposleni imati mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da za svega 400 evra po kvadratnom metru kupe nove stanove. Ukoro će i ratni vojni invalidi i porodica palih boraca moći da kupuju ove stanove po istim uslovima kao pripadnici bezbednosnih snaga", kaže gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, napominjući da će za stan od 55 kvadratnih metara, na 30 godina, mesečna rata iznositi svega 82 evra, što je znatno manja cena od zakupa.

Izgradiće se prateća infrastruktura, od pristupnih saobraćajnica do parking mesta, javne rasvete, kanalizacione i vodovodne mreže.

Radi izgradnje stanova u Voćarevim livadama, čija je realizacija u Srbiji počela 2018. godine uz pomoć predsednika Republike Aleksandra Vučića i republičke vlade, osnovano je i Privredno društvo SPV Ibar d.o.o. Kraljevo, sa sedištem u Kraljevu.

"Grad Kraljevo će, uz pomoć Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, početi izgradnju nove zgrade OŠ Sveti Sava, vrednosti 39,5 miliona dinara. U Ribnici će uskoro biti otvorena i nova ambulanta sa pedijatrijskim odeljenjem, a u aprilu nas očekuje i otvaranje još jednog tržnog centra pored Nove hale sportova. Sve će to omogućiti potpuno nov izgled ovog kraljevačkog prigradskog naselja i Ribnica će postati grad u gradu", najavljuje gradonačelnik Terzić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.