Izvor: B92, 21.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanojević sa ruskim investitorima

Kazanj -- Gradski menadžer Bojan Stanojević sastao se u glavnom gradu Tatarstana sa ruskim investitorima zainteresovanim za Beograd.

"U nedelju sam učestvovao na radnom doručku s predstavnicima najveće regionalne URSA banke i ruskih kompanija zainteresovanih za ulaganje u tržište nekretnina u Beogradu", rekao je Stanojević, koji u Kazanju boravi povodom 16. Godišnje skupštine Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj.

Gradski menadžer je rekao da bi u naredne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dve do tri nedelje delegacija ruskih privrednika i investitora trebalo da dođe u Beograd da bi se bolje upoznali sa stanjem na tržištu nekretnina u Beogradu i mogućnostima za ulaganje.

Stanojević smatra da je boravak u Kazanju bio dobra prilika da Beograd predstavi ekonomske potencijale ruskim privrednicima.

On je kao veoma korisno ocenio i učešće na okruglom stolu o rešavanju problema daljinskog grejanja i transporta, na kojem su bili predstavnici dvadesetak, uglavnom ruskih gradova.

Srpska delegacija razgovarala je i s predstavnicima EBRD-a o nastavku saradnje.

Evropska banka za obnovu i razvoj do sada je Beogradu odobrila 130 miliona evra kredita - 2001. godine 60 miliona evra za rekonstrukciju javnog gradskog saobraćaja, toplana i vodovoda i prošle godine 69,6 miliona evra za gradnju mosta preko Save.

U Beogradu je pre dve godine održana 14. Skupština Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj, na kojoj je učestvovalo oko 3.000 bankara i poslovnih ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.