Stanodavac nikako da iznajmi stan: Oseti li ovaj miris – letite napolje ANKETA

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 18:42

Stanodavac nikako da iznajmi stan: Oseti li ovaj miris – letite napolje ANKETA

Ranije ovog meseca objavljena su dva stana u Bruklinu za najam.

Na papiru je sve zvučalo sjajno, ali potencijalni stanari ubrzo su se razočarali kada su otkrili da je stanodavac vegan i da ne želi da iznajmi stan ljudima koji kuvaju meso ili ribu, piše Unilad, a prenosi Indeks.

"Divan veganski stanodavac", opisala ga je brokerka Andrea Keli i navela da ima samo jedno kućno pravilo za ljude koji žele da se usele: "Bez mesa i ribe u zgradi". Objasnila je da mesojedi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu zabranjeni, samo je zabranjeno pripremanje takve hrane u zgradi.

"Nije stan samo za vegane, ali vlasnik živi u zgradi i ne želi da oseti miris mesa", rekla je.

Ukratko, možete da jedete suši ili picu, ako ste je doneli spolja, ali, na primer, prženje mesa ili pečenje lososa, to nije dozvoljeno.

Stanodavac Majkl Ari Lerer i brokeri nisu želeli dalje da komentarišu ovu neobičnu odluku, ali bivši suprug stanodavca Moti, koji je suvlasnik zgrade, izjasnio se o situaciji.

I on je vegan. Kaže da su zgradu kupili 2007. i da su oboje odbijali da iznajme stan mesojedima.

"Ne radi se o diskriminaciji. Samo se morate uklopiti", rekao je. Stan je na kraju uklonjen sa stranica agencije za nekretnine.

Međutim, mogu li stanodavci da uzmu u obzir prehrambene zahteve budućih stanara? Prema Zakonu o ljudskim pravima, stanodavci u Nju jorku ne smeju da uzmu u obzir 14 karakteristika kada odlučuju kome će iznajmiti stan. Te karakteristike uključuju godine, rasu, porodični status, posao, izvor prihoda i seksualnu orijentaciju. Ništa o prehrani nije navedeno u Zakonu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.