Izvor: B92, 27.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štampa: "Lukoil" ne poštuje ugovor

Beograd -- Ruska kompanija "Lukoil" ne poštuje ugovor o kupoprodaji "Beopetrola".

Kako piše "Glas javnosti", "Lukoil" tokom 15 meseci nije uložio planiranih 75 miliona dolara u pumpe "Beopetrola", a država ništa ne preduzima. Pozivajući se na obaveštene izvore, list navodi da ruska firma tako kupuje vreme do ukidanja zabrane uvoza naftnih derivata, sredinom 2006, kada će moći da iz svojih rafinerija u Srbiju doprema jeftinije i kvalitentije gorivo.

"Rusi tako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neće morati da unesu svež kapital u 'Beopetrol', već će od poslovanja jefitnim derivatima obezbediti novac za ulaganja, navodi list. Takvih optužbi je bilo i ranije, i to u nekoliko navrata, ali pored najavljenih sankcija, za sada nije poznato da je neka sankcija sprovedena.

Beopetrol Lukoil počeo je i rekonstrukciju pumpi, ali bez dozvola za početak radova i bez dozvola Ministarstva za ekologiju.

Ruski Lukoil kupio je Beopetrol 2003. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.