Štada će 2020. uložiti u proizvodnju u Srbiji oko 20 miliona evra

Izvor: B92, 03.Sep.2019, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štada će 2020. uložiti u proizvodnju u Srbiji oko 20 miliona evra

Farmaceutska kompanija Štada grupa u okviru koje posluje i srpski proizvođač lekova Hemofarm beleži rast prodaje od 11 odsto u prvih šest meseci ove godine.

U srpsku proizvodnju u 2020. trebalo bi da ulože oko 20 miliona evra, koliko je planirano.

Kada je reč o tržištu Srbije i regiona, u Hemofarmu je prošle godine proizvedeno 245 miliona pakovanja lekova, odnosno 5,6 milijardi tableta, boca ili tuba.

Za ovu godinu se očekuje proizvodnja od 6,3 milijarde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tableta od čega je oko 70 procenata namenjeno evropskom tržištu.

Predstavnici 150 članica koje posluju u okviru Štada grupe okupili su se danas u Beogradu na poslovnom sastanku, a javnosti se u Srbiji po prvi put od imenovanja na ovu funkciju, u avgustu prošle godine, obratio generalni direktor Štade Peter Goldšmit.

Govoreći o polugodišnjim rezultatima, predstavnici Štada grupe naveli su da je prijavljena konsolidovana prodaja povećana za 11 odsto u prvoj polovini 2019. na 1,26 milijardi evra - u 2018. je bila 1,14 milijardi evra.

"Ne rastemo samo u jednoj zemlji, već rastemo u mnogim zemljama i regionima kao i segmentima, naročito u segmentu generike koji je naša osnovna delatnost, ali takođe i u brendiranim proizvodima", rekao je Goldšmit.

On je najavio da će investicije u Hemofarm biti uložene u poboljšanje produktivnosti, proizvodnju, ali i poboljšanje kvaliteta u pogonima i obuku zaposlenih.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štada grupa najavila ulaganja u Hemofarm od blizu 20 milona evra i naredne godine

Izvor: Beta Video, 03.Sep.2019

BEOGRAD - Generalni direktor Štada grupe, u okviru koje posluje i Hemofarm, Peter Goldšmit, izjavio je danas da je ta nemečka farmaceutska kompanija u razvoj vršačke fabrike lekova ove godine uložila 20 miliona evra i najavio da će u narednoj godini ulaganja biti u približno istom iznosu. (pokrivalica)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Štada grupa nastavlja rast, nova ulaganja u "Hemofarm"

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Sep.2019, 09:47

​BEOGRAD - Globalna farmaceutska kompanija "Štada grupa" u okviru koje posluje i srpski proizvođač lijekova "Hemofarm" zabilježila je rast prodaje od 11 odsto u prvih šest mjeseci ove godine, a u srpsku proizvodnju u 2020. trebalo bi da ulože oko 20 miliona evra, koliki nivo investicija je planiran...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.