Šta se dogodilo: Ruski gas nadomak SAD - vraća se

Izvor: B92, 19.Jan.2018, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta se dogodilo: Ruski gas nadomak SAD - vraća se

Tanker sa ruskim tečnim naftnim gasom (LNG) za SAD vratio se nazad sa Atlantika, dan pre nego što je trebalo da isporuči pošiljku na istočnoj obali SAD.

Kako izveštava Blumberg, podaci pokazuju da se brod Gaselis pošto se okrenuo, kreće prema španskoj luci Algeciras blizu Gibraltara i trebalo bi da stigne sledeće nedelje.

Brod nosi teret sa terminala Isle of Grain u Britaniji do terminala Everett u blizini Bostona.

Tanker je u vlasništvu francuske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << energetske kompanije Engie. Međutim, ranije ove nedelje ruski dnevni biznis Kommersant je objavio da je gas u stvari proizveden u fabrici Jamal LNG u Rusiji.

Engie još nije komentarisala izveštaj.

Sa druge strane, ruski Novatek, koji je suvlasnik Jamal LNG projekta, naveo je da je kompanija prodala gas trgovcu, nakon čega više nije odgovorna za njega.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta se dogodilo: Ruski gas nadomak SAD - vraća se

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jan.2018

Tanker sa ruskim tečnim naftnim gasom (LNG) za SAD vratio se nazad sa Atlantika, dan pre nego što je trebalo da isporuči pošiljku na istočnoj obali SAD...Kako izveštava Blumberg, podaci pokazuju da se brod Gaselis pošto se okrenuo, kreće prema španskoj luci Algesiras blizu Gibraltara i trebalo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.