Šta sad? Ministri priznali: Još jedan poraz Nemačke

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 11:37

Šta sad? Ministri priznali: Još jedan poraz Nemačke

Nemačka vladajuća koalicija treba da bude ambicioznija i ubrza strukturalne reforme neophodne za veću konkurentnost privrede.

To je izjavio ministar finansija i lider liberala Kristijan Lindner.

Lindner i ministar privrede Robert Habek, član Zelenih, su se složili, prema rečima Lindnera, da Nemačka trenutno više nije konkurentna.

Razlog nije samo slaba globalna privreda, već su i loši strukturalni uslovi.

"Iz toga ćemo izvući neophodne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pouke - nadam se", rekao je Lindner dodajući da mu je nezamislivo da se ne preduzme ništa.

Dvojica ministara su u ponedeljak u Londonu razgovarali sa predstavnicima nemačkih kompanija i finansijskih institucija.

Konkurentnost Nemačke se, rekao je Lindner, pogoršala i zbog visokih poreskih stopa, tržišta rada kojem su neophodne reforme i preterane birokratije.

U tim oblastima, naglasio je, mora da se radi.

"Ministarstvo finansija smatra da tu možemo da budemo još brži i ambiciozniji", zaključio je Lindner.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.