Izvor: N1 televizija, 21.Apr.2021, 12:00

Šta novi zakon donosi frilenserima – pravo rešenje ili veće namete

Predlog države o rešavanju problema oporezivanja frilensera bismo donekle mogli da uvažimo da traje do samog novog zakona. Problem je što je prelazno rešenje, koje će biti na snazi od 1. oktobra ove godine do usvajanja novog zakona - katastrofalno, jer frilenserima nikako nije regulisan status pa će neko ko zarađuje 500 evra državi plaćati 39,2 odsto svojih prihoda. Ovako je Miran Pogačar, predsednik Udruženja radnika na internetu obrazložio osnovni razlog zašto ovo udruženje nije prihvatilo rešenje koje im je ponudila Vlada Srbije, oličeno u predlozima zakona koji su na dnevnom redu Skupštine. Gost Novog dana bio je i savetnik premijerke Srbije, Mladen Bašić, koji je istakao da se novim zakonom od 80 do 90 odsto frilensera oslobađa plaćanja bilo kakvih obaveza prema državi, dok je advokat Uroš Radenković, punomoćnik Udruženja frilensera i preduzetnika Srbije naveo zašto je predlog Vlade za ovo udruženje - prihvatljiv.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Frilenserima nije dozvoljen ulazak u Skupštinu Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Apr.2021

Predsednik Udruženja radnika na internetu (frilenseri) Srbije Miran Pogačar rekao je danas da predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić nije dozvolio ulazak predstavnicima tog udruženja na sednicu kako bi učestvovali u raspravi o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak gradjana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.