Izvor: S media, 27.Jun.2012, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta nam uništava radnu sposobnost

Siromaštvo i neizvesna budućnost izazivaju zabrinutost i strepnju, koje nadalje umanjuju radnu sposobnost uzrokujući pad koncentracije i produktivnosti u radu.

A kada negativna osećanja duže traju, dolazi do ozbiljnog narušavanja i mentalnog i fizičkog zdravlja.

Šta šefovi zapravo žele?

Šta radnike čini srećnim

Bolje radimo pod pritiskom?

Spomenka Živković Proročić, neuropsihijatar objašnjava da je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << depresija jako česta i smatra se da recimo u Srbiji od, ove bolesti boluje oko 300 hiljada ljudi. Toliko ima verovatno i onih koji se ne leče, pošto ta depresija nije prepoznata. Depresija značajno umanjuje radnu sposobnost i leči se mesecima i godinama".

Negativni efekti stresa i radna sposobnost u toku 8 radnih sati mogu se proceniti i merenjem fizičkih aktivnosti i fizičke spremnosti. Istraživanje sprovedeno u Srbiji dalo je poražavajuće rezultate.

Istraživanja su pokazala da je radna sposobnost ljudi iz Nemačke u oblasti menadžmenta, tri puta veća nego kod nas.

Izvor:b92/S media foto:Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Šta nam uništava radnu sposobnost

Izvor: Capital.ba, 27.Jun.2012

BEOGRAD, Produženi stres bitno umanjuje i radnu sposobnost. Istraživanje pokazuje da je radna produktivnost menadžera u Srbiji tri puta manja nego u Njemačkoj. Siromaštvo i neizvjesna budućnost izazivaju zabrinutost i ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.