Šta kvari radnu atmosferu?

Izvor: Prva.rs, 07.Apr.2014, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta kvari radnu atmosferu?

One, naime, najviše iritiraju 26 odsto ispitanika, koji posebno izdvajaju zadah iz usta, neuredan toalet, ostavljanje mrvica na stolu i – neprijatne mirise. 

"Smrad tera ljude i izoluje smrdljivka", zaključuje jedan od ispitanika. 

Anketa portala Moj posao, koja je obuhvatila 500 ispitanika u Hrvatskoj, pokazala je da se odmah iza neurednosti nalaze neumesni komentari i prostote: ogovaranje, mešanje u privatni život, neosnovano podbadanje (25 odsto). 

Po anketi, 18 odsto ispitanika kao iritantno ponašanje izdvojilo ometanje u radu i preglasno pričanje telefonom, dok konstantno mljackanje i grickanje uzrujava osam odsto ispitanika. 

Ispitanike jednako iritira i preglasno slušanje muzike (3%), dok je preterivanje s parfemom kao iritantnu naviku istaklo dva odsto ispitanika. 

"Parfem služi za večernje izlaske, za dan je dezodorans u umerenoj količini. Da sam htela da radim u parfimeriji, onda bih tamo i potražila posao", tvrdi jedna ispitanica.
Izvor: Super žena

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.