Šta još radi Igl hils?

Izvor: B92, 27.Apr.2015, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta još radi "Igl hils"?

Kompanija "Igl hils", koja rukovodi projektom "Beograd na vodi", ima projekat sličnog obima u prestonici Etiopije Adis Abebi, piše agencija "Blumberg".

Uz informaciju o potpisivanju ugovora u Beogradu, "Blumberg" je objavio da "Igl hils" vodi projekte u Nigeriji, Bahreinu, Egiptu, Jordanu, Maroku i Libiji.

"Igl hils planira razvoj dva hotelska kompleksa, u Dubaiju i Fudžejri, objavljeno je u febrauaru, a planira se i stambeno-poslovni kompleks vredan četiri milijarde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dolara u Adis Abebi", piše Blumberg.

Kako navodi agencija, srpski zvaničnici su rekli da ovaj projekat "ne nosi nikakav rizik".

"Ništa neće ostati neprodato. Sve što piše u ugovoru pokazuje da, kako pokazuju sve analize, ne postoji rizik. Beograd ne snosi nikakav rizk", rekla je Zorana Mihajlović, ministarka građevine.

Navodi se i da je investitor dobio zemljište na 99 godina, kao i da se "Igl hils" obavezao da prva investicija za projekat vredan tri milijarde dolara bude 150 miliona evra.

"Biće uloženo još 150 miliona evra kapitala, kao i zajam od 130 miliona za srpsku stranu, za troškove raščišćavanja zemljišta i eksproprijaciju", navodi "Blumberg".

Pročitajte još: Prvi čovek "Igl hilsa" i investitor projekta "Beograd na vodi" Mohamed Alabar izjavio je pre dve nedelje da "nije lako poslovati u Srbiji", ali i da je spreman da rizikuje.

Osim toga, on je ranije naveo da ne vidi kako su firma "Igl hils" i projekat "Beograd na vodi" u sukobu s njegovom pozicijom u matičnoj kompaniji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvati će ipak graditi Zagreb na Savi

Izvor: Mondo, 28.Apr.2015, 15:10

Ukupna vrednost projekta je 1,4 milijarde evra, sufinanciraće ga Evropska unija ako dobro prođe studija opravdanosti. Umesto poslovnog kompleksa, Hrvati grade - hidroelektrane...Foto: Mondo/ Goran Sivački..Kao i srpska vlada, koja je potpisala sa investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ugovor...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.