Srpskim građevinarima nude projekte u Angoli

Izvor: Blic, 20.Nov.2011, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpskim građevinarima nude projekte u Angoli

Domaći građevinari biće uskoro angažovani u Angoli na poslovima vrednim više od milijardu dolara, izjavio je danas generalni direktor beogradskog “Planuma” Ratormir Todorović.

- Prvi radovi na rekonstrukciji vojne baze, koju je "Planum” sagradio pre 25 godina, mogli bi da počnu već u prvoj polovini iduće godine - rekao je Todorović napominjući da će vojni ministar Angole posetiti Srbiju u decembru, kada se očekuje potpisivanje sporazuma za taj posao, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izgradnju velike vojne bolnice i fabrike namenske industrije.

Todorović je rekao da je tokom posete ministra odbrane Dragana Šutanovca Angoli, pre oko dva meseca, dogovorena saradnja.

Planirano je učešće više firmi, a nosioci posla biće "Planum” i "Jugoimport SDPR”.

"Planum” je ove sedmice u Beogradu predstavio tehničkoj delegaciji Angole idejna rešenja projekata.

- Želja angolske strane je bila da se prvo rekonstruiše vojna baza, koju smo sagradili pre mnogo godina, a koja je sada praktično neupotrebljiva. Imaju potrebe i za jednom velikom vojnom bolnicom koja bi objedinila više rasutih klinika - rekao je on.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posao u Angoli za građevince Srbije

Izvor: Mondo, 20.Nov.2011

Domaći građevinari biće uskoro angažovani u Angoli na poslovima vrednim više od milijardu dolara, izjavio je generalni direktor beogradskog "Planuma" Ratomir Todorović.

Nastavak na Mondo...

Posao od milijardu dolara

Izvor: RTS, 20.Nov.2011

Građevinske firme iz Srbije biće uskoro angažovane na poslovima u Angoli vrednim preko milijardu dolara, izjavio direktor beogradskog "Planuma" Ratomir Todorović. Srpske firme gradiće vojnu bazu, bolnicu i fabriku namenske industrije...Srpski građevinari biće uskoro angažovani u Angoli na poslovima...

Nastavak na RTS...

Barak upozorava na iranski nuklearni program

Izvor: Blic, 21.Nov.2011, 00:55

Ministar odbrane Izraela Ehud Barak izjavio je danas da je "došlo vreme" za akcije usmerene na Iran, ne odbacujući istovremeno vojnu akciju za sprečavanje nuklearnih ambicija te zemlje...Barak je, prema agenciji Asošijeted pres, rekao za CNN da će Iran naoružan nuklearnim oružjem biti neizbežan...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.