Izvor: B92, 22.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski "superbrendovi"

Beograd -- Sinoć u Beogradu predstavljena monografija srpskih brendova. Kao jedan od najuspešnijih, u knjizi se našao i B92.

Na osnovu istraživanja agencije Galup, stručni žiri izabrao je nekoliko stotina najboljih brendova u Srbiji, koji su se našli u knjizi "Superbrends", svojevrsnoj "bibliji brendova". U knjizi je prikazana istorija, razvoj i dostignuća najjačih brendova koji se mogu pronaći u Srbiji, a prezentacija publikacije je samo uvod u svetsko takmičenje superbrendova, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje se od ove godine održava i u Srbiji.

Generalni direktor "Superbrends Srbija" Simeon Comokos kaže da je ovo odlična prilika za Srbiju: "Ova knjiga promoviše najveće srpske brendove i biće prodavana u 60 zemalja širom sveta. Mislim da je ova knjiga veoma važna za promociju Srbije. Moram priznati da sam bio impresioniran raznolikošću proizvoda u Srbiji, od industrije hrane do festivala."

Na naslovnoj strani knjige nalazi se malina, koja, kao jedan od najznačajnijih izvoznih proizvoda, prema mišljenju žirija, predstavlja autentičan srpski brend, rekao je za B92 Srđan Šaper, predsednik saveta "Superbrends Srbija".

"Ideja buduće promocije Srbije biće da imamo što uspešnije brendove. Nadam se da ćemo imati situaciju u budućnosti da će se neki od srpskih brendova naći u ovakvim istim knjigama u nekim drugim zemljama i da će neki od srpskih brendova biti poznati i priznati u nekim drugim zemljama, i to će biti veoma pozitivna i uspešna stvar za ovu našu zemlju", rekao je Šaper.

Završno veče takmičenja održaće se 16. aprila u Centru Sava. Tom prilikom biće proglašeni najbolji u 30 kategorija, koji će poneti zvanje superbrenda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.