Srpski sajt AskGamblers prodat za 15 miliona evra

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Apr.2016, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski sajt AskGamblers prodat za 15 miliona evra

BEOGRAD - Verovatno najveća akvizicija jedne domaće tehnološke kompanije, sajt AskGamblers prodat je za 15 miliona evra malteškoj kompaniji Catena Media.

AskGamblers koji postoji već devet godina, je od početka ove godine ostvario profit veći od 650.000 evra.

Ovaj sajt je najposećeniji web portal za ocene igrača i rangiranje kazina, a tri godine za redom proglašavan je najboljim sajtom igara za sreću na svetu. Sajt omogućuje igračima jedinstvenu priliku rešavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << sporova sa onlajn kazinima, što je dovelo do 5 miliona evra koji su vraćeni igračima, podatak koji doprinosi shvatanju popularnosti ovog servisa.

U firmi trenutno radi tim od 30 ljudi iz Beograda i svi će dobiti ponudu da nastave da rade za Catenu, koja pre akvizicije broji 130 zaposlenih u 3 zemlje. Proizvod i biznis su izgrađeni bez spoljne investicije.

Prihodi AskGamblersa u prvoj četvrtini 2016. godine iznosili su 810.000€ sa profitnom stopom koja prelazi 80%. Prihodi dolaze od organskih poseta i affiliate aranžmana, a očekivano je da će generisati 25.000 novih klijanata godišnje.

Catena Media osnovana je 2012. godine i okrenuta je prevashodno iGaming industriji, a glavna tržišta su joj Švedska, Norveška, Finska, Holandija i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.