Izvor: Blic, 19.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske puške za američke lovce

Srpske puške za američke lovce

Predstavnici kompanija 'Zastava - Oružje' i 'Remington' potpisali su juče ugovor o namerama na osnovu koga će već naredne godine kragujevačka fabrika oružja svoje proizvode plasirati na tržišta SAD, Kanade i Meksika. Za 2006. godinu je komercijalnim ugovorom predviđena isporuka 24.000 komada karabina, malokalibarskih pušaka i sportskog oružja u vrednosti od 3,2 miliona dolara, a prodavaće se preko mreže 'Remingtona'.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rečima direktora 'Zastava - Oružja' Dragoljuba Grujovića, plan je da 'Zastava' ubuduće isporučuje delove i podsklopove u velikim serijama koje prelaze 100.000 komada godišnje za oružje američkog proizvođača.

- Oružje pravimo 152 godine, prepoznatljivi smo po kvalitetu, a dokaz je i to što je 'Zastava - Oružje' uvršćena u spisak potvrđenih snabdevača trupa UN oružjem iz vojnog programa - kaže Dragoljub Grujović i ističe da je 'Remington' već štampao katalog za 2006. godinu u kome se nalazi 'Zastavino' oružje.

Predsednik kompanije 'Remington' Tomas Milner rekao je da će program 'Zastavinog' oružja iz lovačkog i sportskog programa pod brendom 'remington arms', kao 'saradnja dva najbolja svetska proizvođača oružja uzdrmati konkurenciju, zapanjiti kupce i oduševiti korisnike', i naglasio da je oružje koje proizvodi kragujevačka fabrika 'izvanrednog kvaliteta i kao takvo apsolutno konkurentno ne samo u Americi već i u celom svetu'.

Tržištu SAD, koje kupuje 75 odsto ukupne svetske proizvodnje lovačkog i sportskog oružja, karabini iz Kragujevca će se isporučivati bez kundaka, i sa oznakom 'remington-zastava'. Kundaci napravljeni od polimernih materijala i slojevitog drveta će se ugrađivati u SAD. N. Radišić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.