Izvor: B92, 05.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske bankarske navike

Beograd -- Usluge banaka koristi oko 63 odsto stanovništva starijeg od 15 godina, ali većina koristi samo osnovne usluge - tekući račun i kartice.

Prema istraživanju agencije Stratedžik marketing, procenat korisnika bankarskih usluga u poslednje dve godine je stabilan, oko 60 odsto i čini se da je tržište "zasićeno", a čak 38,5 odsto anketiranih ne namerava da koristi neki novi bankarski proizvod.

Pored tekućih računa, koje ima oko 84 odsto stanovništva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kartica koje koristi oko 33 odsto, građani u bankama najviše koriste štednju "po viđenju" (11,6 odsto) i potrošačke kredite (10,7 odsto).

Najveći broj građana, koji planira da počne korišćenje neke od bankarskih usluga, želi da otvori tekući račun - 11,4 odsto, oko 10,7 procenata razmišlja o potrošačkom kreditu, a po tri odsto nemerava da započne štednju ili uzme stambeni kredit bez hipoteke.

Klijenti su izuzetno zadovoljni bankarskim uslugama i na petostepenoj skali, gde je pet najveća ocena, banke su ocenili sa 4,2, a na formiranje stava prema određenoj banci u velikoj meri utiču reklame, ističe se u istraživanju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.