Srpska zastava posle veka ponovo na Beloj kući?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2018, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska zastava posle veka ponovo na Beloj kući?

Američki Srbi uputili su pismo i zvaničan predlog administraciji predsednika Donalda Trampa u kojem se predlaže da se posle 100 godina srpska zastava ponovo, 28. jula ove godine, zavijori iznad Bele kuće, pišu "Novosti".

Pismo je u ime Srba potpisao Dragan Rakonjac, osnivač i predsednik Udruženja L.A. Serbs iz Los Anđelesa.

U pismu se podseća se da je prošao čitav vek od kada je američki predsednik Vudro Vilson govorio o hrabrom srpskom narodu koji je zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa saveznicima pobedio u Prvom svetskom ratu i kada se , odajući počast Srbima u Vašingtonu, zavijorila srpska zastava iznad Bele kuće.

Prema rečima Rakonjca, istorija američkih Srba neraskidivi je deo istorije srpskog naroda.

"Zato nam je želja da stvaramo srpsku istoriju u SAD na tradicijama prijateljstva i saradnje američkog i srpskog naroda", rekao je on.

Rakonjac podseća da je Mihajlo Pupin bio prijatelj predsednika Vilsona, koji je predložio da se oda počast srpskim borcima i narodu koji je podneo ogromnu žrtvu u Velikom ratu.

"Mi ponovnim isticanjem našeg nacionalnog znamenja želimo da podsetimo Amerikance i američke Srbe na naše vekovno prijateljstvo i ovaj istorijski događaj", kaže Rakonjac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pismo Trampu:Da se zastava SRB opet zavijori na Beloj kući

Izvor: B92, 28.Jan.2018

Vašington -- Američki Srbi predlažu da se posle 100 godina srpska zastava ponovo, 28. jula ove godine, zavijori iznad Bele kuće, pišu "Novosti"...Oni su u vezi sa tim uputili pismo i zvaničan predlog administraciji predsednika Donalda Trampa...Pismo je u ime Srba potpisao Dragan Rakonjac, osnovič...

Nastavak na B92...

Srpska zastava ponovo na Beloj kući?

Izvor: Mondo, 28.Jan.2018

Američki Srbi uputili su pismo i zvaničan predlog administraciji predsednika Donalda Trampa u kojem se predlaže da se posle 100 godina srpska zastava ponovo, 28. jula ove godine, zavijori iznad Bele kuće...Pismo je u ime Srba potpisao Dragan Rakonjac, osnovič i predsednik Udruženja L.A. Serbs iz...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.