Srpska se umjesto 25 zadužila 34 miliona maraka

Izvor: Capital.ba, 23.Maj.2023, 13:40

Srpska se umjesto 25 zadužila 34 miliona maraka

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske zadužila se danas emisijom trezorskih zapisa za nešto više od 34 miliona maraka što je značajno više od 25 miliona koliko je prvobitno bilo planirano. Ilustracija (Foto: Bloomberg Adria) Ukupno je pristiglo ponuda u iznosu od 34.076.800 KM, a Vlada je prihvatila skoro sve, odnosno 34.054.368 KM. Rok dospijeća je 23. novembar ove godine, a kamatna stopa je 2,2 odsto. Podsjećamo, Srpska se početkom ovog mjeseca na Banjalučkoj berzi zadužila i putem dugoročnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << obveznica. Međutim, tada zbog nedovoljnog interesovanja investitora nije uspjela da prikupi iznos koji je planiran. Naime, Vlada je tom emisijom planirala da obezbijedi 25 miliona KM, ali je ukupna prodajna vrijednost obveznica bila 20,8 miliona KM. CAPITAL: D. T Чланак Srpska se umjesto 25 zadužila 34 miliona maraka се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Dobit „Autoputeva RS“ pala sa 30 na tri miliona KM

Izvor: Capital.ba, 23.Maj.2023

BANJALUKA – Dobit „Autoputeva Republike Srpske“ u prošloj godini je smanjena za čak deset puta u odnosu na godinu ranije, saznaje CAPITAL. Ilustracija (Foto: Capital) Ovo javno preduzeće lani je zaradilo svega 2,9 miliona maraka, dok je u 2021. godini imalo 29,3 miliona KM. Finansijski izvještaj...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.