Srpska se na berzi zadužila 210 miliona KM

Izvor: Capital.ba, 20.Jun.2023, 12:46

Srpska se na berzi zadužila 210 miliona KM

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske uspjela je danas da prikupi planiranih 210 miliona maraka emisijom obveznica na Banjalučkoj berzi. Foto: Capital.ba Kako je i planirano Vlada je obveznice prodala po kamatnoj stopi od 6,1 odsto, što znači da će ovo zaduženje građane Srpske koštati 51 milion KM. Informacije sa berze pokazuju da na današnjoj aukciji nije manjkalo interesovanja investitora pa je tako vrijednost pristiglih ponuda iznosila više od 224 miliona KM. Podsjećamo, ovo je jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << od najvećih emisija obveznica Republike Srpske na domaćem tržištu hartija od vrijednosti. Srpska se u ovom mjesecu na berzi, putem trezorskih zapisa zadužila 32,4 miliona KM, a već početkom jula planirane su još dvije emisije obveznica u ukupnom iznosu od 75 miliona maraka. Podsjećamo, Srpskoj iduće sedmice na naplatu stiže 320 miliona maraka duga po osnovu obveznica koje je emitovala na Bečkoj berzi. Iako su najviši predstavnici vlasti u RS prethodnih dana na sve načine pokušavali da ubijede javnost da je budžet stabilan te da novca za izmirenje obaveza po osnovu „bečkih obveznica“ ne nedostaje, užurbano zaduživanje Vlade to demantuje. CAPITAL: M. Ljubojević Чланак Srpska se na berzi zadužila 210 miliona KM се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Srpska prodala obveznice za 224,8 miliona KM

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2023

BANJALUKA - Ministarstvo finansija Republike Srpske juče je posredstvom Banjalučke berze prodalo 210.000 petogodišnjih obveznica Republike Srpske u nominalnoj vrijednosti 1.000 KM po hartiji, sa kamatnom stopom 6,1 odsto.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.