Srpska pšenica na egipatskom tržištu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2018, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska pšenica na egipatskom tržištu?

Kada je u pitanju turizam, oni su se saglasili da je bilateralna saradnja u toj privrednoj grani u usponu

Egipat je spreman da uvrsti Srbiju na listu zemalja iz kojih je dozvoljen uvoz pšenice, rekao je ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguvejli, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Vučić najavio nova ulaganja u Loznicu: Hoćemo da otvorimo radna mesta, da vratimo život u Zapadnu Srbiju

Ministar Rasim Ljajić i Alguvejli danas su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << razgovarali i o mogućnosti da proizvođači pšenice iz Srbije dobiju saglasnost egipatske vlade za izvoz na tržište te države.

Ambasador je na sastanku sa ministrom Ljajićem istakao potpunu spremnost nadležnih institucija da uvrste Srbiju na tu listu, dodajući da su u toku završne procedure u tom cilju.

VUČIĆEVA POSETA SE BAŠ ISPLATILA! Putin svim građanima Srbije za SVETOG NIKOLU donosi NAJBOLJI MOGUĆI POKLON!

Ljajić i Alguvejli su se tokom sastanka saglasili da postoji prostor za razvijanje trgovinske razmene i u drugim oblastima, kao što su energetika, građevinarstvo, automobilska i farmaceutska industrija.

, ali i da je potrebno dodatno raditi na promociji turističkih potencijala Srbije u Egiptu, kao i egipatske ponude na našem tržištu.

PKB PRODAT ZA 105 MILIONA EVRA: Potpisan ugovor sa kompanijom Al Dahra

Razgovarali su i o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa dve zemlje i budućim koracima u cilju jačanja saradnje u oblastima trgovine i turizma.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.